ریاضی سوم ابتدایی در واقع شروع مرحلهای است که طی آن دانشآموز به طور جدی درگیر حل مسأله شده و با مفهوم پایهای و مهم ضرب
آشنا میشود. قبل از انتخاب روش تدریس ریاضی سوم ابتدایی، باید با اهداف اصلی ریاضی در این پایه آشنا باشید. این اهداف عبارتند از:
-بالا بردن توانایی حل مسأله در دانشآموزان
-توجه به نقش فعال دانشآموز در یادگیری مفاهیم ریاضی
-ارتقای مهارتهای نوشتن و خواندن
-توجه به تفاوتهای فردی دانشآموزان و سبکهای یادگیری آنها
-تقویت مهارت مدلسازی ریاضی در دانشآموزان
-ارائۀ مثالهایی از کاربرد ریاضی در زندگی روزمره
1- پیشنهاد میکنیم با استفاده از تصویر موضوعی، مطالب مهم فصل را برای دانشآموزان توضیح دهید. سؤالاتی را مطرح کنید تا دانشآموزان را به سمت موضوع اصلی درس هدایت کند. سپس از طریق فعالیتهای دستورزی، مفهوم اصلی درس را برای دانشآموزان بیان کنید.
2- آموزش هر درس را با فعالیت آن درس شروع کنید. سپس در قسمت کار در کلاس، به دنبال کشف اشکالات و بدفهمیهای دانشآموزان باشید. در نهایت تمرینات را به خود دانشآموزان واگذار کنید، اما حتما زمانی از هر جلسه را به بررسی پاسخهای درست این تمرینها اختصاص دهید.
3- در قسمت پایینِ بعضی از صفحات، بخشهای جداگانهای وجود دارد که پیشنهاد میکنیم بعد از اتمام موضوع درس اصلی، به این قسمتها بپردازید و آنها را به صورت جداگانه تدریس کنید. در پایان، با ارائه تکلیفهای مناسب و تمرین در خانه، شرایط را برای تثبیت یادگیری در دانشآموزان فراهم کنید..
4- درس ریاضی باید برای دانشآموزان لذتبخش و شادیآور باشد. بنابراین تا حد امکان سعی کنید از فعالیتهای جذاب و گروهی برای آموزش درس استفاده کنید.
5- توجه به سبک های یادگیری دانشآموزان و استفاده از آموزشهای بصری، شنیداری، عملی، کارهای گروهی و غیره در یادگیری این درس تأثیر بسزایی دارد.
6-بدفهمیهای رایج دانشآموزان در این درس را شناسایی کنید و برای مدیریت آنها برنامۀ مشخصی را در نظر بگیرید.
7-در هر درس، اهداف اصلی آن را با توجه به کتاب راهنمایی تدریس صفحه به صفحۀ ریاضی سوم مد نظر قرار دهید. تلاش کنید تا این اهداف را تا حد امکان محقق کنید.
8-مانند همیشه تأکید میکنیم که همۀ دانشآموزان سرعت یکسانی در آموختن ندارند. بنابراین لازم است که به همۀ آنها فرصت کافی برای یادگیری و دستیابی به مهارتهای ضروری داده شود.